Cele mai mari riscuri la care este expus smartphone-ul tau

0 Shares
0
0
0

Smartphone-urile sunt expuse in fiecare zi unor riscuri majore din cauza numeroaselor medii in care sunt folosite. Exista multi factori care pot provoca defectiuni ale acestor telefoane mobile, iar impotriva unora acestea pot fi protejate cu huse Nokia sau cu huse destinate unor alte tipuri de telefoane mobile.

Iti poti proteja cel mai bine telefonul marca Nokia, sau alte smartphone-uri de la un alt producator, cu ajutorul unor huse Nokia sau a unui alt tip de huse pe care le poti gasi in mediul online. Dar telefonul tau poate suferi pagube importante din cauza unor alte situatii in care se poate gasi.

Furtul de date este si el periculos pentru ca smartphone-urile sunt acum folosite pentru a duce la indeplinire numeroase proiecte si planuri. Informatiile pot fi furate de cineva atunci cand telefonul iti este furat sau cand o persoana il acceseaza in mod neautorizat. Utilizatorii pot instala si aplicatii periculoase pentru telefonul lor, permitand astfel accesul hackerilor in dispozitiv.

Hackerii pot accesa telefoanele mobile si prin intermediul unor retele Wi-Fi, atunci cand acestea sunt puse gratuit la dispozitia utilizatorilor. Nu numai informatiile sunt furate de ei, ci si banii utilizatotilor pot fi furati. Acest lucru se petrece prin intermediul unor programe de tip malware, care trimit SMS-uri cu suprataxa sau initiaza apeluri telefonice de acest tip.

Specialistii in domeniu sunt tot mai ingrijorati de faptul ca smartphone-urile se transforma intr-o amenintare in continua crestere pentru utilizatorii lor. Uneori, si afacerile au de suferit din aceasta cauza pentru ca datele din telefoane sunt folosite de alte persoane care vor sa castige bani in urma unor asemenea activitati.

Telefoanele inteligente stocheaza o cantitate uriasa de informatii, asemenea unor calculatoare. Pe langa aplicatiile periculoase pentru telefonul tau, trebuie sa ai grija sa nu deschizi nici linkurile de tip phishing, care pot provoca, de asemenea, pagube importante. Hackerii pot opera uneori prin astfel de linkuri transmise prin SMS, e-mail si alte mijloace ce te pot pacali sa accesezi anumite site-uri.

Conexiuena la internet a teleofnului tau este cea care poate permite unor programe nedorite sa ajunga in telefonul pe care il folosesti. Daca vrei sa fii sigur ca iti vei localiza telefonul fara probleme atunci cand il pierzi, ai posibiliatea de a instala pe el o aplicatie ce indica in timp real localizarea dispozitivului tau. Pe piata de profil se gasesc multe asemenea aplicatii, unele chiar gratuite, care se dovecdesc foarte utile in aceasta privinta.

O alta masura foarte bua pe care o poti lua este sa faci o copie a informatiilor stocate pe telefonul tau si sa le stergi pe cele care sunt strict personale si nu vrei sa ajunga in posesia unor persoane straine. O parola cu ajutorul careia iti blochezi telefonul este si ea eficienta in multe situatii. Blocarea unui smartphone se poate face acum inclusiv cu amprenta utilizatorului, insa doar smartphone-urile de ultima generatie au aceasta optiune disponibila pe care o pot folosi utilizatorii.

0 Shares
You May Also Like