5 motive sa consumi produse lactate zilnic

0 Shares
0
0
0

Cand eram mici parintii mereu ne dadeau sa bem lapte, pentru oase puternice, ca sa crestem sanatosi etc., faceau acest lucru pentru ca laptele, si produsele lactate in general ne ofera anumite lucruri benefice corpului nostru, nu doar in perioada de crestere.

Gama de produse lactate existenta pe piata astazi este foarte larga si ne ofera mai multe optiuni ca oricand, de la diferitele tipuri de branza, la iaurtul simplu, sana, cu fructe, aromat etc. Diferite produse lactate gasesti in Brasov la Selgros, cate ceva pe gustul fiecaruia.

Nu trebuie sa uitam ca produsele lactate nu sunt doar lapte si branza, pe langa acestea avem iaurtul, untul, chiar si inghetata e un produs din lapte, asa ca nu e deloc greu sa consumi zilnic un pic din fiecare.

1. incepem desigur cu cel mai evident motiv, calciu si proteina, multe produse lactate au un nivel ridicat de calciu si proteina, doua lucruri de care avem mare nevoie. Poate ca inghetata nu intra in aceasta categorie, dar laptele cu grasimi reduse si mai multe tipuri de branza pot sa ne ajute considerabil in acest aspect.

2. vitamina D este o vitamina importanta pentru noi, una mai greu de gasit. Desi corpul nostru produce vitamina D daca stam destul timp la soare, nu toata lumea isi permite sa faca asta zilnic. Laptele cu vitamina D ne poate ajuta mult

3. tot ce are nevoie corpul nostru ar trebui sa primim din alimentatie, nu din suplimente. Densitatea oaselor este cu mult imbunatatita daca avem o dieta bogata in produse lactate.

4. Un studiu din Spania a arata ca persoanele care consuma lactate au cu 50% mai putine sanse sa aiba probleme cu tensiunea arteriala. Insa doar lactatele cu grasimi reduse.

5. Calciul din produsele lactate nu doar ca sa ne intareste oasele dar ne poate si reglementa greutate.

Sper ca aceste 5 motive sa te convinga sa consumi mai multe lactate, asta daca nu o faci deja., Chiar se merita!

Selgros Braşov
Produse alimentare şi nealimentare
Calea Bucureşti nr. 231 Braşov,
500299 , RO
Tel: 0268 307 000
Fax 0268 307 199

0 Shares
You May Also Like