Cum planificam bugetul familiei?

0 Shares
0
0
0

Nuntile sunt evenimente importante din viata unui cuplu. Pentru marea zi aveti de pregatit o multime de lucruri. Trebuie sa alegeti tinute impecabile, trebuie sa optati pentru un local suficient de mare, trebuie sa alegeti una dintre cele mai bune formatii nunta Bucuresti, trebuie sa optati pentru cel mai potrivit meniu si asa mai departe.

Ideea e ca sunt multe lucruri de facut si o multime de variante pentru fiecare in parte. Ca sa-ti mai usuram munca, venim cu o recomandare in ceea ce priveste alegerea de formatii nunta Bucuresti. Cauta-i pe cei de pe MihaiDinescu.ro.

Poate nu iti suna cunoscuta aceasta formatie, insa numele de Mihai Dinu cu siguranta iti este cunoscut, deoarece el este unul din finalistii emisiunii Romanii au talent. Ia legatura cu ei si vei avea o nunta minunata.

Dupa ziua nuntii, cuplul proaspat casatorit devine o familie. O mare problema care poate aparea in familii tine de planificarea bugetului. In general, banii trebuie impartiti in 4 mari categorii, dupa cum urmeaza:

Cheltuieli pentru locuinta

In primul rand o familie are nevoie de un loc in care sa locuiasca. Ei bine, acest aspect presupune o serie de cheltuieli. Daca vreti sa va cumparati o locuinta, mai intai stabiliti un pret, apoi alegeti o locuinta potrivita. Daca vreti sa va construiti o locuinta, din nou trebuie sa luati in calcul suma de care dispuneti.

Daca pentru aceste lucruri aveti nevoie de un credit, faceti bine calculele pentru a vedea daca va permiteti intr-adevar suma de bani pe care trebuie sa o dati la banca. La fel si atunci cand stati cu chirie. Inchiriati o locuinta la un pret pe care vi-l permiteti.

Daca deja unul din voi are locuinta si veti locui in ea impreuna, cheltuieli oricum sunt si aici ne referim la cheltuielile pentru apa, gaz, energie electrica, etc. Asadar, o anumita suma de bani lunara trebuie sa mearga in aceasta directie.

Economii

Mereu in cadrul unei familii se intampla situatii neprevazute, fapt pentru care e bine sa aveti mereu o suma de bani pusa deoparte. Economiile pot fi pentru situatii neprevazute, dar si pentru ceva ce va doriti mult, cum ar fi o vacanta sau o masina. Deci, o mica suma de bani lunara e bine sa mearga si in aceasta directie.

Cheltuieli personale

Chiar daca sunteti un cuplu si folositi banii la comun, fiecare dintre voi e bine sa aiba si banii sai. E bine asadar, sa stabiliti o anumita suma lunara care sa reprezinte banii de buzunar pentru fiecare membru al familiei. Acum, sa fim seriosi..sotul nu o sa ceara bani de la sotie pentru a-i cumpara o floare, sau sotia de la sot pentru a-i face o mica surpriza.

Ocazii speciale

Orice cuplu are nevoie de relaxare si de petrecerea timpului cu alte persoane in diverse ocazii. De exemplu, orice cuplu are nevoie sa mai iasa in oras la un film sau la o prajitura, sau sa mearga la ziua de nastere a unor prieteni.

Luati in calcul si aceste cheluieli

Daca va administrati banii cu chibzuinta, cu siguranta familia voasta va fi una organizata si chibzuita.

0 Shares
You May Also Like