Cum facem limba engleza mai usoara pentru copii?

0 Shares
0
0
0

Principalele elemente care se iau in calcul la cursuri engleza copii sunt invatarea in grupe mai mici, invatarea in mod distractiv cu ajutorul jocurilor si cantecelor si incurajarea copiilor.

O alta piesa principala in metodologie este ascultarea in mod repetat a unui fundal sonor. Profesorii cu experienta sustin ca ascultarea in mod repetat a unor fundaluri sonore, acasa, este un instrument care ii ajuta foarte mult pe copii sa invete limba engleza.

Notiunile de gramatica, de vocabular, cantecele, toate sunt invatate mai usor pirn ascultarea in mode repetat.

Sunt si pachete de cursuri de engleza care cuprind un numar mare de cantece in engleza. Cele mai multe sunt create special pentru lectiile de engleza si sunt originale.

Daca copilul asculta in fundal in mod repetat nu trebuie sa inteleaga. La inceput nu va intelege ceea ce va auzi in cantec dar daca le va asculta in timp ce se joaca, mananca sau este in pat creierul sau va fi stimulat tot timpul si va retine ceea ce aude.

Caile neuronale se formeaza pana la 7 ani. Pana la aceasta varsta creierul este foarte plastic si prin urmare o limba straina poate sa fie invatata la fel de usor ca si o limba materna. Intre 8 si 10 ani creierul isi diminueaza plasticitatea.

Cu toate acestea copilul va putea sa invete si sa retina cuvinte din limba engleza ascultand in mod repetat fundalul si va reusi sa invete mai rapid decat un copil mai mare.

Acest fapt este datorat avantajului ca plasticitatea este inca activa si la aceasta varsta. Acest grup de varsta poate sa ajunga sa discute fluent si sa inteleaga limba engleza dar este posibil sa aiba unele dificultati in ceea ce priveste gramatica.

De la 11 ani in colo creierul va procesa limba in mod diferit dar daca se face ascultarea fundalurilor sonore repetate, si invatarea in grupuri nu foarte mari atunci metodele distractive de invatare vor fi tot cele mai eficiente metode prin care se poate realiza invatarea unei limbi straine.

Metodologia ascultarii repetate face ca vocabularul, sintaxa, morfologia si gramatica dar si alte aspecte ce tin de limba sa se integreze natural. In afara de ascultarea repetatata copilul trebuie sa participe si la cursuri predate de un profesor pregatit special sa lucreze cu copiii si copilul va invata rapid limba engleza.

Pentru acest proces exista un format si o structura si chiar daca micutul percepe ora drept plina de fantezie si distractiva aceasta va fi totusi o ora de curs.

Curriculumul este lasat in general la alegerea profesorului si acesta poate sa fie creativ si sa isi aduca aportul personal asupra lectiei, iar ceea ce va preda se bazeaza pe experienta acestuia acumulata in timp si pe metodele care in cariera sa au avut succes.

Sunt jocuri diferite pentru fiecare manual si jocurile au scopul de a valorifica anumite aspecte ale limbii si de a determina copii sa vorbeasca. Ar trebui sa se utilizeze pentru invatarea limbii engleze materiale diverse si profesorii ar trebui sa participe periodic la seminarii unde sa isi imbunatateasca tehnicile prin care sa predea.

0 Shares
You May Also Like