Cum se albesc dintii in mod profesional?

0 Shares
0
0
0

In timp dintii tind sa se pateze si sa isi schimbe culoarea. In afara de imbatranire mai sunt o serie de factori care determina modificari de culoare ale dintilor printre care putem enumera fumatul, anumite alimente si bauturi precum si unele medicamente eliberate cu reteta sau fara.

Prin tratament albire dinti se va obtine un zambet mai alb si mai stralucitor.  Sunt diverse metode prin care va puteti albi dintii dar cea mai recomandata tehnica de catre medici este albirea in mod profesional deoarece aceasta este cea mai eficienta dar si cea mai rapida metoda.

Gasim pe internet numeroase sfaturi si solutii pentru albire dinti dar este valabila tot timpul regula urmatoare: tratamentele profesionale realizate in cabinet dureaza mai putin si sunt mai eficiente decat tratamentele efectuate acasa sau decat retetele care se bazeaza doar pe reguli in ceea ce priveste alimentatia.

Albirea dintilor in mod profesional se realizeaza cu ajutorul unui gel concentrat din peroxid de hidrogen care va decolora dintii si astfel veti obtine un zambet stralucitor de invidiat.

Pentru ca procesul sa fie mai rapid si pentru a se mari eficienta acestui gel se  va utiliza o lumina speciala si pentru unele sisteme de albire se poate utiliza si laserul. Avantajul este ca procedura se poate face cu doar o vizita la cabinet si nu este nevoie de mai multe sedinte.

Tot procesul dureaza maxim o ora si rezultatul se vede imediat spre deosebire de alte metode de albire a dintilor care dau rezultate dupa ceva vreme.

Efectul de albire profesionala poate sa dureze intre cateva luni si cativa ani si gradul de albire va fi diferit in functie de persoana. Efectul depinde si de starea initiala in care se afla dantura, de gradul initial de patare si de concentratia utilizata pentru gelul cu peroxid.

De asemenea, pentru a conserva efectul trebuie sa aveti un control asupra alimentatiei si asupra celorlalti factori care influenteaza ingalbenirea danturii.

Nu exista inca solutii de albire pentru dinti care sa garanteze o schimbare a nuantei permanent sau care sa poata sa previnda modificarile de culoare ulterioare.

Efectul poate fi mentinut pentru mai mult timp utilizand un kit de albire a dintilor care se poate utiliza de acasa. Sunt si metode care au la baza purtarea gutierelor cu gel cu o concentratie mult mai mica.

Sunt si riscuri minore care se asociaza cu albirea danturii. Cel mai des intalnit efect secundar este cresterea sensibilitatii dintilor. Aceasta sesibilitate va fi superficiala si va disparea in momentul in care se va incheia tratamentul.

Puteti utiliza o pasta de dinti cu un continut mai mare de fluor sau care sa aiba un efect de atenuare a hipersensibilitatii dintilor si veti reduce acest disconfort.

Medicii stomatologi pot sa va prescrie si geluri cu fluor pe care sa il utilizati alaturi de gutiera pentru ca sensibilitatea dintilor sa fie atenuata. Un efect secundar poate fi discromia gingiilor si iritatia. Aceste neplaceri dispar in cateva zile si gingiile revin la culoarea initiala si isi recapata aspectul lor natural.

Se recomanda apelarea la un astfel de tratament atunci cand doriti sa aveti un zambet perfect.

0 Shares
You May Also Like