Iphone 5s – produsul a 6 ani de evolutie constanta marca iPhone

0 Shares
0
0
0

Lansat in septembie 2013, iPhone 5s a fost cea mai asteptata aparitie a anului in domeniul telefoanelor de tip smartphone. Cu un procesor de doua ori mai rapid decat predecesorul sau, modelul 5s vine cu o camera foto/video imbunatatita, alaturi de alte piese telefoane iPhone avansate calitativ si, in plus, o alta nou optiune ceilalti competitori nu au reusit sa dezvolte: TouchID.

In ceea ce priveste designul, telefonul iPhone 5s a fost lansat cu un ecran de 4” si carcasa de aluminiu. La o prima vedere, nu pare sa fi schimbat prea mult din invatisarea modelului iPhone 5, totusi diferenta consta in nuantele culorilor, de la negru la un gri intens.

Mai mult decat atat, cu o greutate redusa la 112g (de la 137g al telefonului 4s), dispozitivul are o aliura mult mai eleganta si mai ingusta, cu un aspect mai de incredere decat predecesorul sau cu carcasa de sticla dura. In orice caz, in cazul unei daune fizice, carcasa, ca alte piese telefoane iPhone poate fi inlocuita. Unele siteuri, precum www.magazingsm.ro, promoveaza aceste produse la preturi rezonabile.

Display-ul marca Apple (Retina Display) ofera o rezolutie de 1,136 x 640 inch cu un fabulos 326 ppi, care permite diverse nivele de zoom fara intrevederea unor pixeli. De asemena, Apple a reusit sa elimine un strat in timpul producerii ecranului, ceea ce inseamna ca imaginile par sa pluteasca pe sticla acestuia.

In plus, sistemul de operare iOS 7 vine si el cu imbunatatirile lui menite sa dezvolte multitasking-ul, dar tot nu permite deschiderea a doua aplicatii in acelasi timp. Avand in vedere dimensiunea ecranului de 4”, comparativa cu cel de 5” promovata de multe dispozitive Android, pentru unii utilizatori iPhone 5s ar putea parea prea mic. Cu toate acestea, dimensiunile sunt depasite de avantajul numeroaselor functii pe care le poate indeplini acest telefon.

Functiunea-minune lansata de Apple o data cu iPhone 5s optiunea Touch ID, un scanner de amprenta discret integrat in inelul de metal ce delimiteaza butonul de meniu. Initial, este nevoie de 30 de secunde pentru a inregistra aprenta unui deget si implica apasarea repetata a butonului pana la inregistrarea totala. Ceea ce a reusit Apple sa puncteze cu succes in cazul acesei functiuni a fost executia perfecta. Este usor sa uiti ca ai telefonul blocat, cand o simpla apasare a butonului de meniu este suficienta pentru a bloca dispozitivul.

Performanta procesorului si calitatea acumulatorului au fost, de asemenea imbunatatite. Apple introuce noul procesor dual-core A7 de 1,3 Ghz cu 1Gb RAM care aduce iPhone 5s la viteze de functiunare impresionabile. Completarea modelului cu un procesor M7 a fost menita sa reduca din gradul de uzura al bateriei, acest procesor lucrand doar cu aplicatiile si functiunile care fi fost ineficient sustinute de acumulator.

Bateria in sine a fost modificata, de la 1440 mAh la 1560 mAh, oferind un surplus de 8% care face iPhone 5s telefonul cu cea mai mare durata de incarcare dintre toate modele iPhone aparute.

0 Shares
You May Also Like