Rafturile de garaj – plastic vs. metal

0 Shares
0
0
0

In multe case din zilele noastre, garajul este locul care atrage toate lucrurile ce nu au un loc al lor propriu – iar altele care il au – precum si unele lucruri pe care probabil multe alte persoane le-ar arunca, dar in cazul tau nu este cazul.

Pentru acest motiv, multe persoane cauta ajutorul rafturilor de garaj, pentru a-si putea organiza mai bine spatiul de la interior, lucrurile in exces depozitate la vedere, uneori chiar si pe podea, scule pentru depanarea automobilului personal, solutii de curatat, etc.

O data aranjate aceste lucruri corespunzator, iti va fi drag sa-ti parchezi masina, fara teama de a lovi vreun obiect lasat la intamplare in garaj.

Totusi, deoarece exista o gama foarte variata de produse si alegerea este una destul de dificila. Poti gasi de la rafturi de zid sau overhead, la unit-uri de rafturi pe care va trebui sa le asamblezi la fata locului, sisteme de tip cos, raft metalic etc. Poate fi dificil asadar, sa determini ce fel de rafturi ti se potrivesc cel mai bine, pentru garajul tau individual.

Pentru multe persoane, cel mai comun tip de rafturi de garaj pe care le si aleg de cele mai multe ori, sunt cele simple dar foarte durabile, pe care le poti asambla la fata locului.

Acestea pot fi produse dintr-un plastic foarte dur sau din metal si indiferent de ce material ai alege, fiecare dintre acestea au beneficii precum si anumite dezavantaje. Prin urmare, inainte de a lua in considerare achizitia unui anumit tip de raft sau care ar putea fi mai bun pentru garajul tau, este in interesul tau sa-ti faci putin “temele” pentru a determina ce ti se potriveste.

Aceasta va include alcatuirea unui inventar concis al tuturor obiectelor pe care planuiesti sa le depozitezi pe rafturi (de exemplu daca sunt grele, daca unele sunt foarte mari, daca sunt supra-dimensionate sau daca arata ciudat) sau pur si simplu ai doar cateva cutii pe care vrei sa le asezi pe rafturile respective.

Oricare ar fi situatia ta, acesta este un sfat bun si te va scuti de eventuale batai de cap, dupa alegerea rafturilor.

Raspunsurile pe care le vei gasi la aceste intrebari, te vor ajuta sa determini ce fel de rafturi pentru garaj sunt cele mai potrivite pentru nevoile tale de stocare.

Pentru a largi acest exemplu, daca ai mai multe obiecte grele, poate ca vei prefera sa folosesti rafturi din metal, acestea fiind mai durabile decat cele din plastic si fiind construite sa suporte greutati destul de mari.

Aceasta, desigur, fara a mai aduce in discutie faptul ca plasticul se poate degrada mai usor, dar pentru obiectele foarte grele, cea mai buna alegere o constituie folosirea produselor “industrial-grade” (de uz industrial) acestea fiind cele mai rezistente pe care le poti gasi, altfel s-ar putea sa te trezesti in situatia de a aduna cutiile si obiectele cazute pe jos, de pe rafturile colapsate.

Deci, tinand cont de lista obiectelor pe care vei dori sa le depozitezi in garaj si mai ales pe rafturi, vei fi capabil sa faci alegerea potrivita.

0 Shares
You May Also Like