Tipuri de casti din care poti alege

0 Shares
0
0
0

Sunt mai multe tipuri de casti pe piata printre care si clasicele casti wireless. In continuare iti prezentam

Exista un numar tot mai mare de casti fara fir care ajung pe piata. Unele, cum ar fi AirPod-urile Apple si Skybuds al lui Alpha Audio, incearca sa pastreze lucrurile simple si sa aiba un set relativ limitat de caracteristici. Cu toate acestea, modelele de ultima generatie cum ar fi Bragi’s The Dash Pro si Doppler Labs  iti ofera una dintre cele mai avansate caracteristici “inteligente”.

Partea buna: Nu exista cabluri.

Dezavantaj: durata de viata a bateriei poate fi relativ scurta; trebuie sa fii foarte atent sa nu pierzi unul sau ambii muguri; modelele bune cu performante fiabile tind sa fie mai scumpe decat castile wireless standard.

Suplimentar: carcasa de incarcare, senzor incorporat; navigare la atingere pe ureche; filtrare avansata a zgomotului.

Casti  de anulare a zgomotului

Aceste casti impiedica zgomotul ambiental prin crearea de zgomote impotriva zgomotului si astfel elimina  perturbatiile la ureche. Acestea nu elimina lumea exterioara, dar modelele mai bune reduc in mod semnificativ sistemul de climatizare al avioanelor. Castile de anulare a zgomotului vin in toate formele, de la cele cu dimensiuni complete si pana la cele mici. Din moment ce nu mai trebuie sa coborati volumul pentru a depasi zgomotul de fundal, acest tip de casti va permite sa ascultati la niveluri mai joase, ceea ce duce la oboseala redusa a urechii. Veti auzi si mai multe detalii la un nivel scazut in muzica.

Pro: Tehnologia activa de anulare a zgomotului elimina zgomotul ambiental; ideal pentru plimbari cu avionul si transportul de dimineata.

Dezavantaj: modifica calitatile “naturale” ale muzicii; unii oameni experimenteaza un efect de greata subacvatic din cauza zgomotului care anuleaza zgomotul.

Suplimentar: conexiune wireless;  baterii reincarcabile; controale de volum si elemente de navigare.

Casti de tip lightning sau USB-C

Modelele ca JBL Reflect Aware se conecteaza direct la portul Lightning de pe dispozitivul dvs. iOS.

Cu un set casti USB de tip Lightning, conectati castile direct la portul Lightning (pe dispozitivele Apple) sau la portul USB-C (pe dispozitivele Android). Un conector standard pentru casti este o conexiune analogica in timp ce aceasta creeaza o conexiune digitala directa. Castile sunt alimentate de telefonul dvs. (acestea utilizeaza doar putina energie de la baterie) si au un DAC integrat (convertor digital-analogic), care de obicei este superior dispozitivului DAC din telefon.

Nu sunt disponibile multe astfel de casti, dar sunt disponibile in diferite stiluri (in ureche, pe ureche si wireless).

Pro: Conexiunea digitala directa poate fi mai curata.

Dezavantaj: Aveti nevoie de un convertor pentru conectarea la o mufa standard audio analogica; scurteaza  viata mica a bateriei de pe telefon; poate fi mai scump decat o casca standard cu fir.

Extra: Anulare activa a zgomotului activata de telefon.

Acestea sunt doar cateva modele de casti din care poti alege. De asemenea poti lua in calcul si alte aspecte cum sunt celelalte performante, elementele de design, functionalitatea, usurinta si confortul de utilizare si lista poate sa continue.

0 Shares
You May Also Like