Totul despre ventuzele pentru masaj

0 Shares
0
0
0

Se spune ca terapia cu ventuze pentru masaj are o vechime de aproximativ 3000 de ani. Aceasta este originara din China si a fost folosita in aceasta tara inca din timpurile stravechi pentru tratarea diferitelor boli.

Mai mult decat atat, terapia cu ventuze pentru masaj s-a extins destul de repede si in alte colturi ale lumii, fiind preluata cu succes in scurt timp si de catre medicii din Grecia Antica si Egiptul Antic. Printre acestia se numara si unii medici renumiti, precum Gallen si Hypocrate, care spuneau la acea vreme ca terapia cu ventuze pentru masaj reprezenta o buna metoda de tratare, chiar si atunci cand venea vorba despre unele boli destul de serioase.

Atat Gallen cat si Hypocrate vedeau in aceasta terapie cu ventuze pentru masaj una dintre cele mai benefice metode de vindecare de la acea vreme, astfel ca ii incurajau pe toti medicii din lume sa o foloseasca fara ezitare.

Ventuzele medicinale – Un inceput anevoios

In vremurile stravechi de care am vorbit mai sus, ventuzele pentru masaj erau confectionate din diferite materiale. Printre materialele din care erau confectionate ventuzele pentru masaj la acele vremuri se numara coarnele unor animale sau ceramica. Insa in vremurile noastre, lucrurile s-au schimbat semnificativ, astfel ca azi, ventuzele pentru masaj sunt confectionate din materiale precum sticla sau siliconul.

Ventuzele pentru masaj realizate din sticla le cunoastem cu totii, pentru ca ele erau folosite adesea de catre strabunii nostri, carora atunci cand le lipseau pastilele, apelau la ajutorul acestora pentru tratarea racelilor sau a pneumoniilor. Folosirea ventuzelor pentru masaj realizate din sticla nu este una destul de grea, pentru ca ele nu trebuiesc decat incalzite cu ajutorul flacarii inainte de a se aplica pe suprafata pielii.

Aceasta incalzire a lor cu ajutorul flacarii este una obligatorie, deoarece astfel se elimina aerul din interiorul lor. In urma aplicarii acestor ventuze pentru masaj din sticla, pe suprafata pielii raman niste vanatai proeminente, iar acestea ajuta la diagnosticarea afectiunii de care sufera pacientul.

Insa cele mai populare din ziua de astazi sunt ventuzele pentru masaj realizate din silicon. Acestea sunt folosite mai ales in tratamentul anticelulitic, iar asta datorita faptului ca sunt destul de flexibile si moi si pot fi aplicate chiar si pe partile corpului mai greu accesibile. Aceste ventuze pentru masaj realizate din silicon sunt de obicei de trei marimi: mici, medii si mari.

Cele mici se folosesc de obicei pentru masarea pielii fetei, cele medii pentru masarea pielii de pe membrele inferioare, superioare si abdomen, iar cele mari pentru masarea pielii spatelui. Cu ajutorul acestor ventuze pentru masaj realizate din silicon, celulita poate fi combatuta intr- un timp destul de scurt, dupa numai cateva sedinte si cu ajutorul unei diete corespunzatoare.

0 Shares
You May Also Like