Care sunt cele mai frecvente defectiuni ale unui smartphone?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, telefoanele mobile au devenit o necesitate, motiv pentru care fiecare dintre noi, ne dorim sa ne cumparam telefoane care sa fie foarte performante, pentru a ne putea folosi de ele foarte mult timp.

Sunt insa si utilizatori care nu isi cumpara telefoane foarte performante, fie din motive financiare, fie din alte motive, iar la foarte scurt timp aleg sa regrete alegerea facuta, pentru ca terminalele pe care si le aleg, nu functioneaza atat de bine precum si-ar fi dorit, sau se strica, si ajung pe mana specialistilor de la service.

Cele mai multe telefoane, care au fost cumparate recent si au ajuns pe mana specialistilor de la service, au avut probleme software, iar una dintre aceste probleme a fost aceea ca terminalele se blocau foarte des, sau se restartau singure.

In aceste conditii, fie se reseta telefonul pentru a reveni la setarile din fabrica, fie se reinstala sistemul de operare, iar astfel erau sanse mari ca problema sa fie remediata.

Au ajuns insa pe mana specialistilor de la service, si telefoane aproape noi, care intampinau probleme privind receptionarea semnalului gsm, iar problema nu era cauzata de cartela sau de retea, ci antena de semnal a telefonului trebuia inlocuita.

Ei bine, aceste defectiuni aparute, nefiind cauzate de catre utilizator si de catre neglijenta sa, au fost reparate, si vor fi de fiecare data reparate pe baza certificatului de garantie, fara nici un cost din partea utilizatorilor.

Trebuie mentionat insa si faptul ca ajung la service o multime de telefoane, care au nevoie de reparatii, datorita unor neglijente din partea utilizatorilor.

O astfel de problema consta in inlocuirea display-ului, iar acesta stim cu totii ca este una dintre cele mai sensibile piese telefoane.

Sunt utilizatori care nu tin cont de acest aspect, si nu isi protejeaza ecranul telefonului, iar in aceste conditii, in urma primului impact, sau in urma primei cazaturi, telefonul are nevoie de un display nou.

Tot in urma unei prime cazaturi, in conditiile in care dispozitivul nu este protejat cu accesoriile de protectie, respectiv folia de sticla pentru ecran si husa, sunt sanse mari ca si touchscreen-ul sa aiba de suferit.

In aceste conditii, mai mult ca sigur, singura solutie care le ramane specialistilor de la service, consta intr-o reparatie de inlocuire touchscreen. O asemenea reparatie se impune si in conditiile in care touchscreen-ul nu mai raspunde comenzilor primite de la utilizatori, din cauza uzurii foarte mari.

Alte telefoane care ajung la service, au nevoie de un difuzor smartphone nou, pentru ca in timpul unei convorbiri telefonice, calitatea sunetului este indoielnica. De multe ori, praful poate sa afecteze foarte mult aceasta piesa smartphone.

Sunt insa si situatii in care telefoanele ajung la service pentru ca au nevoie de o inlocuire a butonului de pornire – oprire, sau pentru ca butoanele de reglare volum nu mai raspund la comenzi, ori butonul Home raspunde cu intarziere.

Asadar, acestea ar fi cam cele mai des intalnite defectiuni ale smartphone-urilor, insa din fericire ele pot fi reparate rapid la service.

0 Shares
You May Also Like