Cum alegi culorile perfecte pentru peretii casei tale ?

0 Shares
0
0
0

Casa ta are nevoie de o pata de culoare sau pur si simplu vrei sa renovezi ? Ei bine , orice schimbare de asemenea natura va aduce si o stare de spirit pozitiva . Inainte de a incepe lucrul asigura-te ca ai toate uneltele de care ai nevoie .

Daca vrei sa achizitionezi cateva iti recomand epinvest.ro , o companie specializata in comercializarea de scule electrice ,  utilaje de constructii si multe alte unelte si echipamente de cea mai buna calitate .

Cei peste 20 de ani de experienta in domeniu ne recomanda ca fiind alegerea ideala . Pentru mai multe informatii acceseaza chiar acum http://www.epinvest.ro/scule-electrice/ .

Daca vrei sa schimbi culoarea peretilor casei tale trebuie sa stii ca nu numai alegerea culorii vopselei este importanta ci si modalitatea de aplicare a acesteia .

Poti sa zugravesti chiar tu peretii , astfel nu numai ca o sa faci economii dar o sa ai si satifactii mai mari . Inainte de a aplica culoarea trebuie sa te asiguri ca ai curatat foarte bine peretii si ca ai acoperit mobila cu folie de protectie .

In prima faza se aplica un strat de zugraveala alba , indiferent care este culoarea finala dorita . Numai dupa ce peretii sunt perfect albi iar voseaua sa uscat in totalitate poti sa aplici culoarea dorita . Pentru a preintampina o intoxicatie tine geamurile deschise cand zugravesti .

Daca ai preferat o vopsea alba in care urmeaza sa adaugi colorant in detrimentul uneia deja preparate trebuie sa testezi vopseaua inainte de aplicare . Astfel o sa iti dai seama daca nuanta obtinuta este cea dorita de tine . Zugraveste o portiune mica de perete , care urmeaza sa fie acoperita de mobila .
Mare atentie , dupa ce se usuca vopseaua o sa arate altfel pe perete . In functie de culoarea aleasa , aceasta poate sa fie mai deschisa sau mai inchisa decat in momentul aplicarii .

Lumina naturala pune in valoare culoarea . Asadar , intr-o incapere bine luminata , vopseaua aplicata  va fii mult mai deschisa .

Fiecare incapere trebuie sa aiba propriul stil . De exemplu , dormitorul trebuie sa inspire intimitate , tocmai de aceea cele mai recomandate culori pentru o astfel de incapere sunt alb sau albastru . Nuantele calde si neutre pun in valoare o stare de liniste in timp ce culorile puternice dau un puternic sentiment de dramatism .

Pentru a duce la bun sfarsit operatiunea de renovare ai nevoie de ustensilele potrivite . Care sunt acestea si cum trebuie folosite ? O sa afli toate informatiile in cele ce urmeaza .

Iata care sunt cel mai des utilizate produse :

•    trafaleti de spuma – sunt extrem de eficienti , in special pentru picturile meticuloase . Acestia nu lasa nici o urma inestetica pe perete . Imediat dupa folosire acestia trebuie pusi in vopsea pentru ca se usuca foarte rapid iar odata ce vopseaua se intareste trafaletii nu mai pot fii curatati .
•    pensule cu fire sintetice – sunt perfecte pentru vopselele acrilice pe baza de apa , latex sau ulei . In plus , acestea sunt mai ieftine decat cele cu par natural . Cand cumperi astfel de pensule trebuie sa ai grija ca perii sa fie foarte bine lipiti si nu prea tari sau prea grosi , pentru a nu lasa urme pe pereti .
•    perii din poliester – fie ca au fire moi fie ca au fire rigide , aceste perii sunt extrem de flexibile . Au fost special confectionate pentru a uniformiza vopseaua pe suprafete mari . Se folosesc in special pentru vopselele pe baza de latex si ulei . Imediat dupa utilizare acestea trebuie spalate pentru a preintampina uscarea vopselei .
•    trafaleti din burete – gratie faptului ca sunt disponibili intr-o gama variata de dimensiuni sunt perfecti pentru a finisa cat mai bine si mai uniform suprafetele plane . In cazul in care peretii ce urmeaza a fi zugraviti sunt din caramida si prezinta denivelari iti recomand sa utilizezi pensule pentru vopsirea acestora .
•    trafaleti din plus – in general acestia sunt folositi pentru vopseaua pe baza de apa . Singurul minus al acestor trafaleti este gradul mare de absorbtie a vopselei . Tocmai din acest motiv , imediat dupa folosire acestia trebuie pusi in cutie .

0 Shares
You May Also Like