Cum consumam curcuminul?

0 Shares
0
0
0

Turmericul (curcumina) – In S.U.A., turmericul este cunoscut mai mult ca un condiment. Este unul dintre principalele componente ale pudrei de curry. In India si in alte parți ale Asiei, curcuma este folosit pentru a trata multe tipuri de afectiuni.

De ce iau oamenii turmeric? – Curcumina, o substanta din turmeric, poate ajuta la reducerea inflamatiei. Mai multe studii sugereaza ca ar putea usura simptomele osteoartritei si artritei reumatoide, cum ar fi durerea si inflamatia. Alti compusi din turmeric ar putea fi, de asemenea, folositi in scop medicinal.

Conform testelor de laborator, curcumina pare sa blocheze dezvoltarea anumitor tipuri de tumori. Un studiu a aratat ca extractul de turmeric, care contine curcumina, ar putea – in unele cazuri – stabiliza cancerul colorectal, lucru care nu s-a putut realiza cu ajutorul altor medicamente. Dar este nevoie de mai multa cercetare.

Alte studii preliminare de laborator sugereaza ca extractul de curcumin ar putea proteja impotriva tipurilor de boli de piele, impotriva bolii Alzheimer, colitei, ulcerelor gastrice, dar si impotriva colesterolului ridicat. Pe baza studiilor de laborator, turmericul si curcumina ar putea ajuta, de asemenea, in tratarea deranjamentelor stomacale, scabiei, diabetului, virusului HIV, uveitei si infectiilor virale.

Putem obtine turmeric in mod natural, din alimente?

Turmericul, ca si condiment, este un ingredient comun in bucataria indiana. Condimentul (si suplimentul) provine din tulpinile subterane (rizomi) ale plantei de turmeric.

Care sunt riscurile consumului de turmeric?

– Efecte secundare. Turmericul este, in general, sigur. Poate provoca greata si diaree, mai ales daca este luat in doze mari sau utilizat pe termen lung. Ar putea reprezenta, de asemenea, un risc de aparitie a ulcerelor, in cazul in care este luat in doze mari. Ca un tratament topic, acesta poate provoca iritarea pielii. Se recomanda prudenta atunci cand turmericul este luat de persoane care sufera de litiaza biliara; consultati, intai, medicul dvs. curant.

– Riscuri. Femeile gravide nu trebuie sa consume suplimente pe baza de turmeric. Daca aveti afectiuni medicale precum litiaza biliara sau boli de rinichi, tulburari de coagulare, diabet sau probleme de imunitate, consultati un medic inainte de a folosi suplimentele pe baza de turmeric in mod regulat.

– Interactiuni. Daca luati orice medicament in mod regulat, discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe sa utilizati suplimentele cu turmeric. Acestea ar putea interactiona cu medicamente precum aspirina,antiinflamatoarele nesteroidiene analgezice, statinele, medicamentele pentru diabet, medicamentele pentru tensiune arteriala, dar si cu anticoagulante. Suplimentele ar putea, de asemenea, interactiona cu alte suplimente care reduc coagularea, cum ar fi ginkgo biloba, ginseng si usturoi.

O problema ce apare in folosirea curcuminului este absorbtia acestuia. Consumat sub forma de pudra (turmeric), se absoarbe in cantitati infime in organism. De aceea, se recomanda administrarea sub forma de suplimente, cu o concentratie ridicata, carora li se adauga si extract de Bioperine, pentru o absorbtie optima.

0 Shares
You May Also Like