Cum poti face cele mai sigure tranzactii imobiliare?

0 Shares
0
0
0

In Occident, oamenii prefera sa inchirieze locuinte din cauza impozitelor mari pe care ar trebui sa le plateasca daca ar fi proprietari de imobile. Dupa criza financiara din 2008, resimtita in tara noastra destul de puternic, inclusiv in sectorul imobiliar, acum sunt semnale clare ca piata de profil inregistreaza o revenire si o crestere a tranzactiilor efectuate.

Oamenii se indreapta tot msi mult spre locuinte noi, insa nici cele vechi nu scad in preferintele cumparatorilor. Acum sunt preferate in special ansamblurile rezidentiale situate in imediata apropiere a marilor orase, dar cele mai bune oferte pot fi gasite la remsimobiliare.ro. Buna pozitionare a acestora si accesu la mijloace de transport fac posibila dezvoltarea unor adevarate orase formate din ansambluri rezidentiale.

In locul unor foste fabrici sau sere se construiesc acum numeroase cladiri cu destinatia de locuinta. Unul dintre avantajele acestora e dat de pretul scazut pe care ele il au pe piata de profil, pretul pe metru patrat fiind chiar mai mic in locuintele noi decat in cele vechi. Locuintele vechi au avantajul unei pozitionari mai bune, in interiorul marilor orase, dar vanzarile de asemenea locuinte este in scadere.

Cumpararea unie locuinte vechi poate implica si costuri suplimentare cu repararea si intretinerea acestora. In plus, izolarea lor termica nube lanfel de buns ca in cazul locuintelor noi, iar urmarea este un cost mai mare al facturii de energie electrica si al costurilor de intretinere lunara.

Majoritatea locuintelor noi beneficiaza de centrale termice, acestea prezentand avantajul unui cost mai mic la incalzire, in comparatie cu costul implicat de incalzirea de tip centralizat. Desi pretul gazelor naturale este in crestere, conform normelor impuse de Uniunea Europeana, dotarea unei locuinte cu centrala proprie este un avantaj major pentru aceasta.

Dat fiind faptul ca pretul implicat de incalzirea unui apartament de tip vechi in sistem centralizat este mult mai mare, e normal ca oamenii sa prefere locuintele noi pentru a economisi bani pe termen lung cu intretinerea acestora. In Bucuresti, de exemplu, tendinta este ca in prezent sa se construiasca tot mai mult in zona de sud a orasului datorita apropierii de mijloace de transport precum metroul.

In orasele mai mici, preturile sunt in scadere, interseul cumparatorilor nefiind la fel de mare ca in cazul Bucurestiului din cauza lipsei locurilor de munca. Astfel, dezvoltarea economica a unui oras tine pasul cu cererea de pe piata imobiliara si dicteaza preturile. Cumparatorii vor prefera mereu marile orase datorita numeroaselor avantaje si oportunitati pe care acestea la prezinta.

In marile orase, pretul locuintelor se situeaza la un nivel destul de ridicat, facand inaccesibile unele imprumuturi pentru cei care nu au un nivel bun al castigului lor salarial. Imprumuturile prin programul “Prima casa” tin cont tocmai de nevoia diferitelor categorii de salariati de a-si achizitiona o casa.

Ei pot opta penttu achitatea uni avans mai mare la cumpararea unei locuinte si pentru contractarea unui imprumut mai mic. Astfel, rata platita lunar la banca scade si ea semnificativ. Toate aceste solutii pot fi gasite mult mai usor atunci cand ai de partea ta ajutorul unei agentii imobiliare si al unui specialist care cunoaste foarte bine acest domeniu.

0 Shares
You May Also Like