Cum este cheltuit bugetul unui film ?

0 Shares
0
0
0

Site-urile de filme online reprezinta o alternativa mai ieftina a cinematografului sau a casetelor video si a dvd-urilor. Astazi, pentru a vedea un film nou-aparut nu trebuie sa mai mergem la cinema sau sa asteptam sa apara in magazine dvd-ul filmului; tot ce trebuie sa facem este sa intram pe un site de filme online ca si Topfilmehd.biz , sa cautam filmul care ne intereseaza si sa-l urmarim relaxati in fata propriului computer.

In cele ce urmeaza, vom incerca sa aflam raspunsul la intrebarea: cum este cheltuit bugetul alocat pentru producerea unui film?

Inainte de a darama bugetele de film, trebuie sa subliniem ca modul in care se face contabilitatea la Hollywood este cel putin dubios. Sefii de studio micsoreaza intotdeauna costul filmelor pentru a le face sa apara mult mai profitabile in timp ce surse din interior declara faptul ca pentru producerea acestora s-au folosit sume exorbitante care nu au fost declarate. Care este pariul sigur? Sa presupunem ca toata lumea minte.

Chiar daca este greu de dat anumite sume, avem o idee destul de buna asupra locurilor in care se duc banii studiourilor. Bugetul de productie al unui film include toate costurile suportate in timpul pre-productiei, filmarilor, post-productiei si promovarii.

Acesta include, de asemenea, cumpararea drepturilor de scenariu, salariile actorilor, salariile staff-ului de productie, construirea decorurilor, efectele speciale, garderoba, serviciile de artizanat, marketingul, dresajul animalelor, totul! Cat costa ”totul”? Bugetul mediu de productie al unui film de studio major a fost, in 2007, de 106 milioane de dolari.

Marketingul reprezinta o parte mare a bugetelor filmelor moderne, aproximativ 35.9 milioane de dolari, in mare parte din cauza faptului ca soarta multor pelicule de la Hollywood este pecetluita in prima saptamana de la lansare.

Foarte multi bani sunt cheltuiti pentru trailere, reclame tv, panouri publicitare si site-uri web, pentru a-i face pe oameni sa se stranga in cinema in weekendul de lansare. Aceasta strategie pare sa mearga destul de bine: ”Spiderman 3” a facut 45 % din totalul brut al vanzarii biletelor in prima saptamana de la lansare, in timp ce ”X-men: The Last Stand” a facut 52 % din bani tot in prima saptamana de la lansare.

Atunci cand se calculeaza bugetul de marketing, regula de baza este aceea de a cheltui 50 % din restul costurilor de productie (pre-productie, filmare, si post-productie). Prin urmare, daca un film costa 100 de milioane de dolari pentru a fi produs, acesta va avea nevoie de inca 50 de milioane pentru a putea fi vandut.

Pentru studiourile de film, traditionalul ”pariu sigur” este acela de cheltui o buna parte din bani pe un actor cu nume mare. Rationamentul este simplu: star-urile vand mai multe bilete, sunt celebre, adica se vand usor pentru publicul international.

Dupa ce un star de cinema a jucat in cateva filme bune, acesta este binevenit, de obicei, in clubul exclusivist al actorilor platiti cu cel putin 20 de milioane de dolari pe film, desi calitatea de membru nu este un privilegiu care sa se intinda pe tot parcursul vietii .

0 Shares
You May Also Like