Cum se alege locatia pentru o hala metalica?

0 Shares
0
0
0

Acest topic ne-a venit in minte datorita numeroaselor discutii care exista intre firmele de constructii si potentialii clienti, care isi doresc sa stie care este pretul unei hale metalice noi dar care inca nu stiu care va fi locatia pentru noua hala.

Este foarte greu ca o firma sa poata oferi potentialului client un pret cat mai apropiat de realitate atata vreme cat firma nu stie exact cum este terenul pentru care urmeaza sa se faca proiectul si unde este acesta situat.

Mai multe informatii in acest sens ne sunt furnizate de catre o firma de construcitii hale metalice din Cluj.

Suprastructura unei hale se evalueaza usor si se poate modifica dupa ce se realizeaza proiectul de arhitectura, dar costul pentru infrastructura nu poate fi calculat decat dupa ce se primesc sau se obtin o serie de date precise care fac referire la tipul de teren si la toate particularitatile acestuia.
Sunt si oameni care se orienteaza intotdeauna spre cele mai mici costuri si care in final ajung sa piarda mai mult decat ar fi investit pentru o constructie cu preturi medii. Aceste persoane aleg cele mai ieftine solutii pentru orice inclusiv pentru teren.

In general, pentru astfel de clienti momentul critic apare atunci cand trebuie sa obtina autorizatia de constructie si avizele si descopera ca in zona sunt prevazute alte lucrari ca de exemplu un drum principal pentru parcul industrial in care va construi noua hala si atunci lucrurile tind sa se schimbe dramatic. Astfel de persoane isi dau seama ca nu au luat cea mai buna decizie abia cand se vad fata in fata cu un astfel de moment.

Este recomandat sa acordati foarte mare atentie locului pe care il stabiliti pentru viitoarea hala si este nevoie sa stiti unele lucruri printre care si prevederi legale si alte detalii in functie de care sa alegeti locul.

Pentru a face o a afacere buna atunci cand alegeti terenul trebuie sa stiti exact:

Unde  se afla reteaua de apa, de gaz, de curent si de canalizare si daca acestea au posibilitatea de a face fata nevoilor pe care le aveti

Modul in care va puteti lega de un drum national, european sau judetean in functie de caz

Ce prevede Planul Urbanistic Zonal

Daca este legal ca pe terenul respectiv sa existe conducte de gaz, linii de inalta tensiune, conducte de apa si retea de canalizare.

Trebuie sa stiti daca sunt restrictii legate de mediu

Este recomandat sa stiti regimul de inaltime, constructie sau retragere pentru terenurile care se afla in apropierea unitatilor militare sau aeroporturilor.

Inainte sa cumparati un anumit teren indiferent de cat de avantajos vi s-ar parea pretul solicitati o ridicare topografica si un studiu geotehnic.

Daca terenul pare a fi o oferta foarte buna puteti face studiile pe care vi le-am mentionat mai sus din fonduri proprii, deaorece merita, nu costa foarte mult si va clarifica multe aspecte legate de cat de bun este terenul pentru nevoile pe care le aveti.
Aceste studii trebuie prezentante la un proiectant si acesta va sti cu siguranta sa le interpreteze corect si sa va ofere toate informatiile de care aveti nevoie.

0 Shares
You May Also Like