Cum se intretin bijuteriile din aur alb?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand dorim sa cumparam aur alb si bijuterii confectionate din acest material sau dorim sa vindem aur alb va trebui sa ne documentam cu privire la modul in care se intretin aceste bijuterii pentru a le pastra in cea mai buna stare pentru cat mai mult timp.

Cu totii adoram bijuteriile dar ar trebui sa fim constienti ca este aboslut necesar sa le intretinem pentru a se putea pastra nealterata frumusetea lor si toate calitatile care ne-au atras initial. Indiferent ca este vorba de obiecte foarte fine sau delicate, regulile care sunt impuse de catre specialisti sunt obligatorii si ar trebui cunoscute.

Intretinerea bijuteriilor de aur alb sau a bijuteriilor care sunt placate cu aur alb, mai ales a inelelor este uneori mult mai dificila decat se intampla in cazul bijuteriilor de aur normal iar motivul pentru aceasta intretinere greoaie este faptul ca aurul alb se obtine diferit de cel galben.

Aurul alb este un aliaj intre aurul galben si mai multe metale cum ar fi argintul, nichelul, paladiul, iar rezultatul este ulterior acoperit cu rodiu sau cu platina pentru a neutraliza complet tenta aurie.

Din cauza compozitiei pe care o are aurul alb, intretinerea bijuteriilor de acest fel nu are cum sa se reduca la simpla curatare si are ca scop pastrarea intacta a tuturor calitatilor pe care le are metalul care imbraca bijuteria si care are rolul de protectie, mai excat platina sau rodiu.

Pentru a curata bijuteriile din aur alb puteti urma pasii de mai jos. Se va prepara o solutie pentru curatare din apa calda si sapun neabraziv. Nu utilizati detergenti care au elemente pentru albire sau alte substante chimice care pot sa fie corozive.

Bijuteria se va introduce si se va lasa in aceasta compozitie pentru 20 sau 30 de minute. Utilizati un burete cat mai fin sau bucati de panza si curatati cat mai bine toate suprafetele bijuteriilor.

Clatiti bijuteriile cu apa petru a putea elimina reziduurile. Uscati inelul utilizand prosoape curate. Pentru bijuteriile care au semne vizibile de purtare, poate sa se adauge in solutia de curatare si putin amoniac.

Nu se vor utiliza niciodata substante abrazive pentru ca acestea pot sa strice suprafata bijuteriilor.

Desi stratul final de rodiu care placheaza aurul alb e destul de solid si rezistent si se degradeaza greu daca repetati operatiune de curatare la intervale scurte de timp. In special in prezenta unor materiale dure pot sa apara rezultate destul de neplacute.

In cazul in care bijuteriile au si pietre rezistente se poate utiliza aceeasi tehica de curatare pe care am prezentat-o anterior. In cazul bijuteriilor care au insertii de pietre pretioase  si alte elemente mai sensibile nu va trebui sa lasati mult bijuteriile in solutii de curatare.

Daca nu sunteti siguri ca pietrele din decorul bijuteriei sunt rezistente mai bine utilizati panza fina care a fost impregnata cu solutia de inlaturare a murdariei fara sa mai introduceti bijuteria in apa. In cele mai multe cazuri nu veti putea evita treburile casnice si de aceea e recomandat sa va scoateti bijuteriile.

0 Shares
You May Also Like