Tehnici de epilare cu ceara

0 Shares
0
0
0

Una dintre tehnici este cea pentru epilarea bratelor utilizand ceara de unica folosinta. Veti avea nevoie de ceara in primul rand dar si un decantor ceara care sa aduca produsul la temperatura potrivita.

Puteti sa folositi cartuse de ceara sau ceara cu Dioxid de titanium, hartie pentru epilat sub forma de role sau benzi pretaiate si la final veti avea nevoie si de ulei. In cazul in care pielea este foarte sensibila sau sunteti predispusa la iritatii urmeaza sa aveti nevoie de baneocin praf sau crema si de spirt.

Pentru inceput va trebui sa puneti incalzitorul de ceara si cartusul la incalzit pentru maxim jumatate de ora. Ceara va fi complet incalzita si va fi in stare perfecta de utilizare.

Pregatiti si hartia de epilat si taiati benzi din hartie cu lungimea optima tinand cont de zona in care se va face epilarea. In maini veti avea nevoie de cel putin 2 tipuri de benzi, una pentru interior si una pentru exteriorul bratelor.

Inainte sa incepeti sa va epilati va recomandam sa verificati daca pielea este curata, daca mai exista urme de machiaj sau alte creme. Va trebui ca pielea sa fie foarte bine curatata cu sapun si apa cu minim 10 minute inainte de a va epila.

De asemenea va recomandam sa incepti din partea de jos a bratului ca si in materialul video pe care il prezentam.

Zona inferioara e indicat sa fie epilata prima pentru ca e o suprafata mult mai mare. Apoi se va epila zona exterioara. Terminati epilarea bratelor cu zona de sus de deasupra cotului in acelasi mod: mai intai partea de jos si apoi cea de pe exteriorul bratelor.

Ceara se va aplica in sensul de crestere al parului si se va extrage utilizand hartia de epilat in sens opus al cresterii firelor de par. Se va aplica ceara in acest mod pentru ca altfel riscati sa rupeti doar firele de par si acesta va creste mult mai repede inapoi.

Dupa epilare daca pielea e sensibila partial sau total, se recomanda sa dezinfectati zona cu spirt si sa dati in zonele sensibile cu baneocin. Se lasa minim 20 de minute sa se calmeze pielea si apoi se va aplica un ulei special care curata rezidurile si calmeaza si hidrateaza pielea.

Si axilele pot sa fie epilate cu ceara traditionala. Pentru asta veti avea nevoie de un incalzitor pentru ceara, ceara traditionala sau discuri de ceara, o spatula din lemn sau din metal. Si la inceput si la final veti avea nevoie si de spirt si la final va fi necesar sa folosit baneocin.

Ceara se va aplica folosind spatula intai din partea de sus in partea de jos. dupa ce se aplica se asteapta un minut si apoi se testeaza ceara cu mana. Daca aceasta s-a intarit puteti ridica un colt.

Cu cealalta mana tineti pielea intinsa in sens invers si trageti repede ceara in asa fel incat durerea sa fie mai mica. In general este nevoie sa aplicati doua straturi de ceara pentru a obtine efectul dorit.

0 Shares
You May Also Like