Test iPhone 5 pentru imagini

0 Shares
0
0
0

Tot timpul iPhone a fost perceput drept un lider al telefoanelor smart datorita calitatii pe care camera foto o are. Aceste telefoane au fost punctul de plecare pentru evolutia industriei telefoanelor mobile, pentru ca inainte ca primul iPhone sa apara camerele de fotografiat integrate in dispozitivele mobile nu erau foarte bune si rezolutiile erau foarte mici.

In momentul in care a aparut iPhone 5 s-au facut foarte multe teste pentru calitatea camerei de fotografiat pentru a se determina daca aceasta se poate ridica la nivelul asteptarilor sau va pierde statutul de lider pentru categoria de telefoane smart cu camera foto.

Datorita calitatii evidente a telefoanelor, piata este foarte generoasa in ceea ce priveste dispozitive si accesorii pentru iPhone.

Camera foto de pe iPhone 5 are o rezolutie de 8 MP si  un senzor CMOS care a fost produs de Sony si cu ajutorul acestor componente pot face fotografii statice la o rezolutie de maxim 3264 x 2448 px. Diafragma ajuta la obtinerea unui camp de profunzime redus, cel putin teoretic, desi la nivel practic, principalul avantaj al acestia este potentialul de a obtine fotografii de o calitate buna seara si in conditii in care iluminarea este slaba.

Cel putin teoretic, camera foto de pe iPhone 5 se apropie ca si specificatii de cele pe care le are iPhone 4s, dar firma producatoare Apple sustine ca noul procesor utilizat, A6, si algoritmii noi care reduc zgomotul de imagine ii dau lui iPhone 5 un foarte mare avantaj, acesta avand maxim doua trepte de expunete in conditia in care lumina este difuza.

Asta semnifica faptul ca noul iPhone 5 poate sa surprinda imagini de o calitate buna acolo unde fratele sau mai mic, nu oferea rezultate satisfacatoare adica in conditii de lumina slaba, difuza sau pe timp de noapte.

iPhone 5 a dost primul telefon de la Apple care putea face fotografii panormaice fara utilizarea unor aplicatii speciale si poate face acest lucru la fel de bine ca si orice alta camera dedicata si compacta care are functie de panoramare. Aceasta este probabil una dintre cele mai utile camere foto care au fost introduse impreuna cu noul sistem de operare pentru iPhone, la versiunea 6.

Din nefericire pe acest telefon nu se pot face panorame HDR dar chiar si in acest caz algoritmul scoate in evidenta foarte bine detaliile din zonele umbrite sau din zone expuse foarte mult si atunci cand este cazul face acest lucru in mod profesionist.

Desigur, ca orice alt program automat de prelucrare a imaginilor si panoramelor, chiar si iPhone 5 mai face uneori greseli. Este recomandat sa vedeti panoramele imediat dupa ce le-ati facut pentru a verifica daca totul este in regula. Panormale care se fac pe iPHone 5 pot sa cuprinda unghiuri de maxim 200 de grade.

Functiile HDR sunt utile in acele situatii in care este prezenta o diferenta considerabila de contrast sau luminozitate intre fundal si subiect sau intre diferite zone ale cadrului.

Pe timp de zi imaginile sunt corect expuse si aparatul alege foarte bine temperatura de culoare optima. Culorile sunt vii si imaginile au contrast desi uneori sunt foarte saturate.

0 Shares
You May Also Like