Ai grija de dresajul cainelui tau, dar bugetul te preocupa?

0 Shares
0
0
0

Toti ne dorim sa avem un caine dresat si bine-crescut. Dar, a avea un caine antrenat nu este acelasi lucru ca si un caine echilibrat. Pentru ca educatia unui caine este la fel de anevoiasa ca a unui copil, ne trebuie rabdare si perseverenta.

Noi va recomandam ca inainte de a cauta un dresor bun pentru cainele dumneavoastra, sa il invatati personal cateva comenzi de baza. Ele pot fi utile atunci cand abordati comportamentele problematice – cele existente sau cele care se pot dezvolta in viitor.

In ajutor vei avea niste zgarzi speciale, numite zgarzi electronice pentru dresaj care sunt usor de utilizat si nu au efecte traumatice asupra cainelui.

Deci, de unde incepeti cu antrenamentul de ascultare a cainilor?
Ai putea lua un curs, dar nu este necesar; o poti face singur, pentru ca mai bine decat tine nu iti cunoaste nimeni cainele!

De fapt, cu atitudinea corecta, poate fi distractiv atat pentru tine cat si pentru cainele tau!

Echipamentul de dresaj e simplu si nu ai nevoie de un instructaj deosebit. El consta dintr-o lesa simpla, ce are 3 functii de baza: semnal sonor, vibratii si impulsuri electrostatice.

Tinem sa te asiguram ca zgarda electrica de dresaj nu prezinta un pericol dureros pentru cainele tau, impulsuirile sunt reglabile si sunt, mai mult, o forma de disconfort ce ajuta la procesul de educare a cainelui.

Comenzile de baza pentru cainele tau:

Deci, specilaistii in dresaj recomanda sa incepi cu cele mai simple comenzi. O sa iti descriem pasii esentiali pentru a te putea bucura de o experienta educativa si eficienta cu rezultate in cel mai scurt timp:

1. Comanda „Sezi”:

-Tine o bucata de mancare aproape de nasul cainelui tau
-Misca mana in sus, in asa mod ca el sa poata urmari aceasta miscare si sa isi mute fundul sus-jos
-Odata ce se afla in pozitie sezanda, spune “sezi”, da-i mancarea si arata-i afectiune.

2. Comanda „Vina”:

-Pune-i o zgarda cu lesa cainelui tau
-Ia capatul lesei si indeparteazate de el pana iti permite lesa. Aseaza-te la nivelul lui, si spunei “vina”, tragand usor de lesa.
-Cand ajunge langa tine, mangaie-l si da-i ceva de mancare.

3. Comanda „Stai”:

Inainte de a incepe sa deprindeti cainele cu aceasta comanda, asigurati-va ca a deprins bine comanda “sezi”.

-In primul rand, cereti cainelui dumneavoastra “sezi”
-Apoi deschideti palma mainii in fata voastra si spuneti: “Stai”
-Faceti cativa pasi inapoi si asteptati.
Daca ramane pe loc, rasplatiti-l cu afectiune si mancare. Treptat, mariti numarul de pasi cu care va indepartati.

Repetati aceaste secvente de cateva ori in fiecare zi, pana cand cainele dumneavoastra le va stapani fara retineri. Apoi, cereti cainelui aceste comenzi inainte de masa, cand pleaca la plimbari si in alte situatii in care ati dori sa se linisteasca si sa execute careva comenzi.

Important sa nu grabiti procesul. Amintiti-va ca aveti nevoie de mult timp sa investiti pentru deprinderile cainelui dumneavoastra. Daca simtiti ca se opune unei comenzi noi, reveniti la cea anterioara. Nu fiti prea insistent sau drastic.

Aceste trei comenzi simple va pot ajuta sa va pastrati cainele mai sigur si sa va imbunatatiti comunicarea cu el. Amintiti-va ca procesul are nevoie de timp, deci incepeti o sesiune de antrenament de ascultare a cainelui doar dacă sunteti intr-o stare potrivita de a practica aceasta, adica sunteti inarmati cu energie si rabdare.

Merita sa investiti timpul si efortul tau pentru un caine ascultator si fericit!

0 Shares
You May Also Like