Ce faci daca iti scapi telefonul in apa?

0 Shares
0
0
0

Fiecare utilizator de telefon mobil inteligent, viseaza ca dispozitivul pe care il detine sa functioneze la capacitate maxima foarte mult timp, fara a intampina vreo problema.

Ei bine, pentru ca dispozitivul tau sa functioneze mult timp fara a se defecta, si evident, fara a se bloca, tu va trebui sa iti cumperi un telefon foarte performant, de la un brand de succes de pe piata, insa aceste telefoane sunt destul de scumpe.

In momentul in care reusesti sa iti cumperi un astfel de telefon, inca din prima clipa trebuie sa alegi accesoriile potrivite pentru dispozitiv, care sa ii ofere o maxima protectie, iar aceste accesorii sunt husa, care protejeaza in totalitate dispozitivul, si geamul de protectie al ecranului, care ofera protectie display-ului si touchscreen-ului impotriva prafului, murdariirii si in cazul unui impact cu un obiect dur.

Aceste accesorii poti sa le cumperi fie de la magazinele operatorilor de telefonie mobila din orasul tau, fie de la orice service Gsm, tot din oras, sau le poti comanda de la magazinele online.

Cu siguranta daca iti vei echipa dispozitivul cu aceste accesorii, el va fi foarte bine protejat, atat impotriva prafului, cat si impotriva mizeriei dar si impotriva socurilor mecanice. Singura problema ar mai fi aceea aparuta in cazul in care ti-ai scapa telefonul in apa.

In cazul nefericit in care dupa ce ti-ai cumparat telefonul, il vei scapa in apa, sau acesta va intra in contact cu alte lichide, trebuie sa cunosti cativa pasi care te pot ajuta sa iti poti folosi in continuare dispozitivul, fara sa trebuiasca sa il duci la service.

In primul rand, daca iti scapi dispozitivul in apa, trebuie sa il scoti de urgenta afara, sa il inchizi, pentru ca in caz contrar, se pot produce scurtcircuite interne, care in mod evident vor defecta definitiv telefonul. Cu siguranta trebuie sa stii ca nu ai voie sa incerci sa pui telefonul la incarcat dupa ce l-ai scos din apa.

Al doilea pas este acela de a sterge telefonul folosind o carpa care nu lasa scame, insa va trebui sa ai mare grija la difuzoare, la microfoane si la camera.

Urmatorul pas este acela de a pune dispozitivul la uscat, insa nu trebuie sa fortezi uscarea. Sunt o multime de perfoane care folosesc cuptorul cu microunde sau uscatorul de par pentru o uscare mai rapida a dispozitivului, insa aceasta este una dintre cele mai mari greseli.

Sunt unii specialisti care spun ca daca ai pus telefonul la uscat, trebuie tinut 24 de ore, in timp ce altii sunt de parere ca acesta trebuie tinut la uscat 72 de ore.

Ei bine, indiferent de faptul ca alegi sa tii telefonul la incarcat timp de 24 de ore, sau timp de 72 de ore, daca il vei lua de la uscat, iar acesta nu va functiona, in mod evident va trebui sa il duci la un service gsm de specialitate.

Chiar si in cazul in care dispozitivul se deschide, insa nu mai functioneaza la capacitate maxima, tot va trebui sa il duci la service, iar expertii de acolo se vor ocupa de el foarte rapid.

0 Shares
You May Also Like