De ce calitatea sunetului in timpul apelului este slaba?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi am vrea sa avem parte de telefoane mobile inteligente care sa fie cat se poate de performante, iar daca este posibil, sa nu se defecteze niciodata, insa din pacate acest lucru este cam imposibil, si asta pentru ca telefonul perfect inca nu a aparut, si nici nu cred ca sunt sanse prea mari sa apara prea curand.

Ei bine, in acest caz, iti poti indrepta atentia spre modele ale brandurilor de top de pe piata de telefoane mobile, si ai sanse foarte mari sa nimeresti un dispozitiv care sa functioneze foarte mult timp la capacitate maxima.

Trebuie sa stii insa ca sunt sanse la fel de mari si sa iti cumperi un model al unui producator de top, care insa sa se defecteze destul de rapid, sau care sa nu functioneze la capacitate maxima pentru foarte mult timp.

Ei bine, pe langa faptul ca dispozitivele se blocheaza destul de des in timpul utilizarii, sunt si anumite telefoane, care au o problema in ceea ce priveste calitatea sunetului in timpul unei convorbiri telefonice, si anume calitatea este una extrem de slaba.

Se pare ca aceasta este una din marile probleme pe care le intampina modelul Sony Xperia Z3 Compact, iar in continuare iti voi da cateva sfaturi si idei pe care sa le pui in aplicare daca ai un astfel de telefon, inainte de a-l duce la un service de reparatii Sony.

Atunci cand calitatea sunetului nu este cea dorita, in primul rand ar trebui sa verifici daca volumul sunetului este setat la maxim, sau daca se afla pe o treapa inferioara, pentru ca aceasta poate sa fie o cauza datorita careia sa nu auzi foarte bine persoana cu care vorbesti.

Deasemenea este foarte important sa verifici in bara de stare daca te afli intr-o zona in care semnalul este unul bun. Daca nu te afli intr-o zona in care ai semnal, trebuie sa te deplasezi pana intr-o zona in care semnalul este bun, pentru ca in caz contrar calitatea sunetului va fi una foarte slaba.

Asigura-te si ca nu acoperi cu mana microfonul telefonului, pentru ca in acest caz, cu siguranta nu se va auzi foarte bine sunetul. Deasemenea daca telefonul este protejat de o husa, asigura-te ca aceasta nu acopera microfonul, sau cel mai bine ar fi ca in timpul convorbirii sa scoti telefonul din husa.

O alta solutie ar fi aceea de a reporni dispozitivul, iar mai apoi de a opri toate aplicatiile deschise, pentru ca astfel se va elibera din memorie, si sunt sanse mari ca problema sa se remedieze, si sunetul sa aiba o calitate superioara.

Ceea ce este foarte important iarasi de stiut, este faptul ca nu trebuie sa tii telefonul intr-o zona in care este foarte mult praf, pentru ca acesta se depune foarte rapid, astfel ca poate sa afecteze microfonul si difuzorul, iar in acest caz, cu siguranta sunetul in timpul unei convorbiri nu va fi de cea mai buna calitate.

Ei bine, daca incerci toti acesti pasi, insa calitatea sunetului in momentul in care te afli intr-o convorbire telefonica, este la fel de slaba, atunci nu iti mai prea ramane alta varianta decat aceea de a duce dispozitivul la service, iar expertii de acolo vor gasi rapid cea mai buna rezolvare.

0 Shares
You May Also Like