Optiunile unei case de amanet – vanzarea si imprumutul

0 Shares
0
0
0

Daca te-ai hotarat sa mergi cu un obiect de care nu mai ai nevoie la o casa de amanet, trebuie sa stii ca ai mai multe optiuni la dispozitie. Pentru amanet telefoane, intra pe BestAmanet.ro.

Majoritatea persoanelor care treg pragul unei case de amanet, au impresia ca acolo se pot decat lasa anumite lucruri pe o perioada determinata, lucruri in schimbul carora se poate obtine un imprumt din partea casei de amanet, in functie de valoarea obiectului adus.

Cu toate astea, mai exista o optiune importanta – vanzarea. Exact, poti duce obiectul acolo si sa-l lasi definitiv casei de amanet, adica sa-l vinzi, bineinteles obtinand o suma ceva mai mare decat daca l-ai fi amanetat si casa ti-ar fi oferit un imprumut.

Este bine de stiut acest lucru, mai ales daca nu mai ai ce face cu obiectul respectiv. In felul asta poti obtine o suma de bani pe el, daca pur si simplu l-ai arunca nu ai mai obtine nimic. In cazul imprumutului (amanetului), exista o perioada determinata in care poti aduce inapoi suma imprumutata de catre casa de amanet, caz in care angajatii casei iti vor restitui obiectul lasat acolo.

Daca vei depasi acest termen, casa de amanet respectiva are dreptul sa-si pastreze obiectul si sa-l puna in vanzare mai departe. Bineinteles, poti fi chiar tu cel care il vei recupera (platindu-l), dar de cele mai multe ori, suma pe care vei fi nevoit s-o platesti pe acesta, va fi cu cel putin 5-10% mai mare decat suma care ti-a fost acordata.

Acest lucru se intampla pentru ca orice casa de amanet este de fapt un business care se ghideaza dupa legile economiei. Orice casa de amanet trebuie sa faca profit, astfel incat orice obiect ramane la ei, va fi vandut (sau cel putin se va incerca asta), la un pret ceva mai mare decat cel la care a fost achizitionat de catre casa.

Daca iti platesti imprumutul la timp, obiectul iti va fi restituit exact in starea in care l-ai adus. Daca nu, devine al casei.

Perioada in care poti lasa un obiect la o casa de amanet, este in general intre 90 si 120 de zile. Unele case de amanet permit amanetarea pe perioade mai lungi, altele pe perioade ceva mai scurte. Dupa ce a trecut aceasta perioada, obiectele aduse devin proprietate legala a casei de amanet.

Verifica foarte bine obiectele pe care le aduci.

Inainte de a aduce un obiect la o casa de amanet, ar fi foarte bine sa ii cunosti exact valoarea. Ati fi uimiti sa aflati ca de-a lungul istoriei caselor de amanet, multe obiecte de valoare foarte mare au fost aduse de catre clienti nestiutori, care nu le-au verificat inainte valoarea la un expert.

Nici casele de amanet nu au o expertiza extrem de solida pentru toate obiectele ce pot fi aduse. Pentru analiza acestora, casa angajeaza evaluatori profesionisti, dar o poate face dupa ce ai dus tu obiectul acolo (daca nu sunt siguri de valoarea lui).

0 Shares
You May Also Like